Nuffnangs Ads

Tuesday, October 26, 2010

Wedding Meriah? Motif? Award ada....

aku tak paham dgn sifat org melayu yg terlalu obses dgn adat melayu...kalau obses biasa2 je tak pe lah...nih smp..ya rabbi bila aku tngok album bkn nye aku terkesima, jeles tuh jauh sekalilah kan...hati kecil mulalah berkata-kata "ya allah, mak datok! kalau cerai gak pas nih tak tahu lah" sambel geleng-geleng kepala...

nak tnye sikit lah, apa motip korang buat wedding meriah2 ye?ok kalau terlebih mampu tuh mmg tak salah korang lah kan..tp yg paling tragis tuh bila wedding meriah tuh last2 dpt tahu hasil dr personal loan?SED-DIH lah weih!

lepas tuh apa? after kawen dok menyewa? lah triple SED-DIH aku kasi...buat wedding relax2 sudah...fikirkan lah masa depan anak keluarga pd masa2 akan dtg...

entri aku kali ini bkn lah utk mengondem org2 di luar sne..tp utk peringatan pada diri aku sendiri juga suatu hari nnt...ye DD ingt tuh...

pd aku level paling yang amat berharga adalah akad nikah... buat Meriah-Meriah pon bkn dpt award pon...tak gituew SIAH?

7 comments:

Qees said...

fuhh entri ny sgt mendalam maksodnya sehingga tertembus lubang jubo aku..dusyakkk....
nana tu la org melayu..aku bkn org melayu..ha ko org melayu..??
haruslah wat meriah nu...bak kata pepatah yg x patah2...kawen sekali seumo idop..habis kalau da kawen 2..bkn jd 2 kali seumo idop???x paham aku..!!!
Nana...aton x kaye nu..duik pon xdak..kena la menyewa skrg ny tu pon rumah batu xdak bumbong...sedhih aku...
aku dapat je award pas akad nikah tu...TROPHY GRAMMY AWARD lg...jeng..jeng..jeng..oerg tue bak kata ko..dapat ice cream len...

Nadhirah Mohammad Zainal said...

eh eh puan sri aton nih...tuh aku tuju tok org yg nak award wedding of the year lah...bkn aku tuju kat hang..awaq?ang ada buat personal loan kawen ke?aku tahu ko tak sekeji tu...nak amek loan kawen tak kesah weih..tp jgn gebang lebih!hahahahah ade tak?tak de an...

Nadhirah Mohammad Zainal said...
This comment has been removed by the author.
Devilish-shasha said...

wahhh...mewah nampak..hahahah...oi..wedding kite nti cane ni na?? adoidoi..jgn gebang lebeh...blakang cm bangkai...opppsss...siapekah itewww??? Not not not...

Qees said...

mewah hokey cha...wedding of da century...ko ado..??
korg nk wedding of da ape lak???
bangkai ape cha..kucin ke kambin?

AEDAN said...

Kawin buat grand2 sbb dapat laki "LEMBU CUCUK IDUNG"
Lps kawin laki yg tanggung hutang...
anak dah nak masuk sekolah rendah LOAN KAWIN tak langsai lagi sebab ikat 10 tahun...!!!!
SERAM aku....!!!!!

AEDAN said...

Kawin buat grand2 sbb dapat laki "LEMBU CUCUK IDUNG"
Lps kawin laki yg tanggung hutang...
anak dah nak masuk sekolah rendah LOAN KAWIN tak langsai lagi sebab ikat 10 tahun...!!!!
SERAM aku....!!!!!